Een kado uitzoeken voor iemand is misschien wel het lastigste dat er is. Je wilt natuurlijk een kado waar iemand echt helemaal van weg is. Zo wil je niet met iets aan komen zetten waar iemand helemaal niets aan heeft. Als je een kado wil geven waar iemand pas echt weg van is dan is dit zeker weten een uitdaging. Vooral als het voor een geliefde is wordt het lastig om het juiste kado uit te zoeken. Als je iemand echt goed kent dan is het vooral notities maken. Je hebt vaak een heel jaar de tijd om een kado te bedenken alleen sta je hier niet bij stil. Vaak zegt iemand wel een paar keer per jaar goh wat zou ik dit graag een keer willen hebben. Je kunt dit in je mobiel noteren en later het kado kopen zodra het zover is. Als je dit helaas niet hebt gedaan dan kan je nog wel een paar tips gebruiken. 


Als je een kado voor hem zoekt dan kan je denken aan actie en avontuur. Mannen zijn dol op adrenaline kicks. Zo kan je een kado voor hem uitzoeken met veel actie en avontuur. Denk aan een cadeaubon voor een specifiek uitje zoals karten of formule 1 auto rijden. Maar je kunt ook denken aan een leuk dagje uit naar een pretpark als Walibi World. Als je echt een romantisch kado zoekt dan kan je een weekendje weg als kado geven. Je kunt een luxe hotel boeken voor een bepaald weekend of een kadobon geven. Nog een leuke tip is een gadget. Dit is meer iets voor als je man geen geliefde is. Mannen zijn altijd al dol geweest op gadgets. Op het internet vindt je verschillende webshops waar de leukste gadgets verkocht worden. Of wat je dacht je van een gratis iPad? Je vindt hier vast wel een origineel kado tussen.

Naast een kado voor hem kan je nog een leuk kado voor haar vinden. Als het om je vriendin gaat dan maak je haar altijd gelukkig met een sieraad. Het is echt een teken dat je van haar houd. Als ze dit al genoeg heeft dan kan je nog een verassingsweekend organiseren. Regel een romantisch dinner en combineer dit met een nachtje in een luxe hotel. Dit zijn natuurlijke leuke tips voor een vrouw die je vriendin is. Maar als het niet om je vriendin gaat dan zou je iets anders moeten bedenken. Geef iemand eens een kadobon voor een heerlijk wellness weekend weg. Je kunt ook een leuke kadodoos laten maken met make-up of andere cosmetica die ze veel gebruikt. Daarnaast doet een dinerbon of etentje het ook altijd goed. Of wat dacht je bijvoorbeeld van een gsm met kado of de nieuwste telefoon met kado ?

Zo kan je voor hem of haar altijd een leuk origineel kado vinden op het internet. Er zijn genoeg webshops gespecialiseerd in kado’s voor zowel mannen als vrouwen. Dit is slechts een klein overzicht van de mogelijkheden voor een kado. Je vindt de kado’s online voor elkaar, maar natuurlijk ook gewoon in de winkel. Als je er echt niet uitkomt dan kan je altijd nog ervoor kiezen om volgend jaar een lijstje bij te houden.